Postup přípravy
Osmažíme játra na cibulce, přidáme víno a necháme vypařit, poté zalijeme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme koření, necháme prohřát a stáhneme z plamene. Rozmixujeme, rozdělíme do mističek a necháme ztuhnout v ledničce. Hotovou paštiku podáváme s brusinkovou omáčkou a domácím cibulovým chlebem. Brusinková omáčka: Kompotované brusinky dáme na pánev, přilijeme portské víno, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem a prohřejeme na pánvi. Nakonec rozmixujeme. Domácí cibulový chleba: Z droždí si připravíme kvásek. Mezitím si osmažíme cibule dozlatova. Kvásek, mouku a osmažené cibule smícháme dohromady a necháme hodinu kynout na teplém místě. Poté dáme do formy a pečeme na 200 °C asi 25 minut.