Suroviny
- listové těsto 250 g
- sušené houby 30 g
- česnek
- máslo 20 g
- tymián
- vejce 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V rendlíku si rozehřejeme máslo, na kterém lehce opečeme plátky česneku. Houby scedíme a přidáme do rendlíku. Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme tymiánem. Po asi deseti minutách stáhneme z plamene a necháme stranou.
- Listové těsto rozválíme na tenký plát. Z těsta vykrojíme 15 koleček o průměru asi 7 cm (3 kolečka na 1 paštičku, 5 koleček necháme celých a 10 uvnitř vykrojíme).
- Kolečka slepíme rozmíchaným vejcem k plnému kolečku a vejcem potřeme i okraj. Naplníme houbovou náplní, poklademe na pečící papír a dáme na cca 10 minut zapéct do trouby rozehřáté na 200°C . Podáváme při pokojové teplotě.