Head
- petržel 1/3 šálku
Náplň
- tofu 700 g
- droždí 1/4 šálku
- bazalkové listy 1/2 šálku
- oregano 1 lžíce
- kajenský pepř
Postup přípravy
- Omáčka marinara: Rozmixujte nakrájená rajčata do jemné struktury, kousíčky nevadí. Na široké pánvi zahřejte olivový olej, přidejte česnek a minutu restujte. Přidejte rajčata, posolte, přiveďte k varu nepřikryté a ztlumte oheň. Přidejte bazalku, promíchejte a vařte cca 20 minut.
- Troubu si předehřejte na 190°C. Rozmražený špenát důkladně rukama promačkejte a maximálně vysušte, měly by ho zbýt tři šálky.
- Nakrájejte houby na plátky. Ve větší nádobě je promíchejte s namačkaným česnekem a na pánvi s troškou vody je za občasného míchání orestujte se špetkou soli a pepře, dokud nepustí všechnu vodu (cca 15-20 minut).
- Smíchejte houby a rajskou omáčku a povařte dalších 10 minut.
- Ve velké nádobě promíchejte vysušený špenát, vyždímané (zatížit prkýnkem) a namačkané tofu, lahůdkové droždí, česnekové pyré, bazalku, oregano, sůl, pepř. Lehce potřete pečící nádobu olivovým olejem, na dno dejte omáčku marinara. Na omáčku položte plátky lasagní, které jste si předvařili, nebo ne – podle typu těstovin. Na ně dejte špenátovou náplň a celý proces opakujte ještě třikrát. Zalijte závěrečnou vrstvu omáčkou. Pečte uprostřed trouby 40 minut odkryté nebo 20 minut zakryté. Nechte chvíli v\chladnout a servírujte ozdobené pokrájenou petrželkou.