Přílohy
- brambory - -
Řízky
- cornflakes - -
- solamyl - -
- citronová kůra - -
Přílohy
- máslo - -
Řízky
- olej - -
Postup přípravy
- Kuřecí řízky lehce naklepat, opepřit, osolit, pokapat citronem a poposypat citronovou kůrou. Nechat uležet v lednici chvilku a připravit si těstíčko z vajec, mouky a mléka + sůl, pepř, zbytek kůry a šťávy z půlky citronu. Nadrtit cornflakes. Každou porci masa nejdříve obalit v solamylu, namočit do těsta a obalit v drcených lupíncích. Osmažit minutu z každé strany na oleji, položit na plech vyskládat na plech. Nechat dopéct v troubě. Lze podsypat (ať se maso nepřichytává) i posypat nahrubo nasekanou cibulí a slaninou. Péct půl hodiny zakryté a pak deset minut odkryté.
- Bramborovo křenové pyré: Uvařit si oloupané brambory (až se téměř rozpadají). Scedit, přidat máslo a nastrouhaný křen, Rozmixovat a přidat horké mléko – podle hustoty.
- Batátové pyré: Batáty oloupat, nakrájet, přidat tři špetky drceného kmínu a uvařit hodně doměkka. Slít a vyšlehat s troškou másla.