Játrové kuličky
- vejce 1 ks
Head
- pórek 1 ks
Játrové kuličky
Head
Postup přípravy
- Maso omyjeme, dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Po uvaření polévku scedíme, maso obereme, pokrájíme a vrátíme do polévky. Pak přidáme strouhanou mrkev, domácí nudle, dochutíme česnekem, libečkem, zelenou petrželí, solí a pepřem.
- Mezitím si vytvoříme játrové kuličky. Játra rozemeleme spolu s vejcem, přidáme strouhanku dle potřeby a dochutíme majoránkou, česnekem, soli a pepřem. Ze vzniklé směsí tvoříme játrové knedlíčky, které zavaříme v polévce.
- Na domácí nudle vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na tenkou placku, necháme chvíli oschnout, poté nakrájíme na tenké nudličky, ty opět necháme chvíli proschnout, následně zavaříme v polévce.