Karlovarský knedlík
- mléko 2.5 dcl
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na sádle. Měla by být tmavá, ale pozor, ať se nespálí. Přidáme kližku, kterou předem odblaníme a nakrájíme na větší kostky. Zaprášíme paprikou, přidáme chilli a rajský protlak. Dále koření a kapie asi 200 g nakrájené na proužky. Dusíme do změknutí masa cca 2 hodiny. Před dokončením přidáme zbytek kapie a zahustíme jíškou. Dochutíme, při podávání posypeme kroužky cibule.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Přidáme žloutky, sůl, muškátový oříšek, petržel a máslo. Nakonec tuhý sníh z bílků. Vypracujeme knedlíky, zabalíme do potravinářské fólie a vaříme 20 minut.