Knedlíčky
Domácí nudle
- vejce 2
Knedlíčky
Postup přípravy
- Kuřecí skelety vložíme do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu, divoké koření a sůl. Necháme vařit 3 až 5 hodin. Po uvaření vývar přecedíme, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a dochutíme solí a pepřem. Do vývaru přidáme nasekanou petrželku.
- Na knedlíčky rozmixujeme játra, ochutíme a podle konzistence přidáme strouhanku. Přes síto na noky těstíčko vlíjeme do vroucí vody.
- Domácí nudle: Polohrubou mouku a vejce smícháme a vypracujeme tužší těsto. Těsto vyválíme na tenké pláty a necháme proschnout tak, aby se dalo nakrájet na slabé a tenké nudle. Nudle vaříme v osolené vodě s trochou oleje, vaříme 6 až 10 minut doměkka. Poté scedíme a prolejeme studenou vodou, aby se nám neslepily, a zakápneme olejem.