Head
- kuřecí maso 600 g
- vejce 2
- solamyl 2 lžíce
- olej 8 lžic
- pálivý olej 4 lžice
- chilli papričky
- cibule 4
- zázvor 4 lžičky
- pražené nesolené arašídy 200 g
Zálivka
- sójová omáčka 4 lžičky
- ocet 4 lžičky
- moučkový cukr 60 g
- bílé víno
- sůl 2 lžičky
- kuřecí vývar 2 šálky
- solamyl 4 lžičky
Postup přípravy
- Maso pokrájíme na kostky a promícháme se solamylem a vejcem (rozšlehat společně). Můžeme nechat chvíli odstát v lednici. Pak prudce opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme a necháme odkapat.
- Na větší části pálivého oleje opečeme chilli papričky, zbavené zrnek, pak cibuli nakrájenou na pásky, přidáme zázvor a mícháme ode dna. Když se směs rozvoní, vrátíme kousky masa a asi dvě minuty rychle promícháme. Pak přidáme opražené arašídy a zase promícháme, nakonec zalijeme zálivkou a mícháme ještě dvě minuty, omáčka nesmí být řídká.
- Podáváme s dušenou nebo pečenou rýží a zdobíme plátky nakrájené okurky hadovky. Na závěr se má jídlo pokapat zbylým pálivým olejem.