Suroviny
- krůtí maso 600 g
- koření na kuře
- srnčí maso 600 g
- česnek 4 stroužek
- koření na zvěřinu
- houby 300 g
- smetana 250 ml
- tavený sýr 1
- bílé víno 100 ml
- zelené fazolky 500 g
- slanina 250 g
- brambory 1 kg
- koření na americké brambory
- cibule 1
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Den předem si naložíme maso do česneku a koření na grilování. Před podáváním ogrilujeme nebo opečeme na pánvi steaky a medailonky z obou stran.
- Houby očistíme a nakrájíme. Osmahneme cibulku do zlatova, přidáme houby, podusíme, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Pak zalijeme smetanou a necháme rozpustit sýr.
- Fazolky si spaříme ve vodě, na vedlejší pánvičce si osmahneme slaninu a přidáme fazolky, necháme chvíli restovat.
- Brambory ve slupce umyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky. Dáme na plech, posypeme kořením na americké brambory a dáme péct aspoň na půl hodiny na 175°C.