Fáš
- králičí maso - -
- králičí játra - -
- slanina - -
- petržel - -
- tymián - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Z vykostěného a poté namletého králičího masa připravíme fáš. Maso osolíme a opepříme, přidáme králičí játra nakrájené na malé kousky. Zalijeme kapkou smetany a promícháme, přidáme nasekanou petrželku a tymián. Na potravinovou fólii rozložíme plátky slaniny, navrch rozetřeme masovou fáš a roládu zabalíme, pro jistotu zabalíme ještě do alobalu a vložíme do pekáče. Pečeme asi hodinu na 160°C
- Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, přisypeme hrášek a ještě asi tři minuty vaříme. Slijeme vodu a rozmixujeme s máslem a smetanou. Dochutíme solí, pepřem. Aby pyré bylo jemnější, můžeme kaši ještě propasírovat.