Suroviny
- hovězí líčka 1.5 kg
- česnek
- tymián
- hovězí vývar 700 ml
- pepř
- brambory
- máslo
Postup přípravy
- Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm kližku ze všech stran dohněda. Pak ji vyndáme a dáme stranou. Do hrnce nasypeme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji dozlatova. Pak přidáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno a opékáme do zlatova. Přidáme koření, tymián a rajský protlak a vše zamícháme. Poté zalijeme vínem, přivedeme k varu a vaříme, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
- Opečenou kližku vrátíme do hrnce, přiklopíme a dáme dusit do trouby předehřáté na 140°C asi tři hodiny doměkka. Poté líčka vyndáme na talíř a omáčku přecedíme přes jemné síto. Dochutíme solí, pepřem, případně osladíme. Těsně před podáváním do horké omáčky zašleháme dvě lžíce másla pro zjemnění. Podáváme s bramborovou kaší.