Suroviny
- sušenka 2 balení
- mascarpone 1 balení
- pekanové ořechy 2 hrsti
- cukr 4 lžíce
- smetana 380 ml
Postup přípravy
- Otevírací dortovou formu si vyložíme pro jistotu pečicím papírem. Ušleháme smetanu, do které zašleháme mascarpone. Začneme skládat sušenky vedle sebe, aby u prvního spodního patra zůstalo jen minimum mezer. Na sušenky navrstvíme první třetinu krému a pečlivě rozprostřeme. Takto vyrobíme dvě patra a poslední vrstvu tvoří krém. Dort uhladíme a dáme vychladit do lednice.
- Mezitím si nasekáme v mixéru, robotu nebo pomocí paličky na maso pekanové ořechy na malé kousky a orestujeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, zasypeme ořechy cukrem a počkáme, až zkaramelizují. Stáhneme z ohně a přesypeme na pečicí papír, necháme vychladnout.
- Ořechy ozdobíme vršek dortu, který necháme uležet do druhého dne v lednici.