Domácí briošky
- mouka 250 g
Domácí briošky
- cukr 35 g
Head
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr, necháme za stálého míchání trochu zezlátnout, přidáme na měsíčky oloupaná a jádřinců zbavená jablíčka, zakápneme šťávou z limetky. Podusíme cca 8–10 minut. Do směsi přidáme kachní játra nakrájená na dané porce a krátce opečeme z obou stran – cca 3–4 minuty.
- Domácí briošky: Nejprve v mixéru zahněteme mouku a vejce, přidáme droždí, vodu, máslo a hněteme půl hodiny. Necháme těsto kynout na teplém místě jednu hodinu. Potom vytvarujeme na plech malé bochánky, přikryjeme utěrkou – a necháme dokynout cca 30 minut. Potřeme žloutkem rozšlehaným v mléce. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C 15 minut.