Head
- kachní stehna 5 ks
Špekové knedlíky
- hrubá mouka 100 g
- vejce 2
Head
Head
- červené zelí
- cukr 2-3 lžíce
Červené zelí
Head
Postup přípravy
- Kachní stehna vložíme do pekáče, okořeníme, potřeme medem, zalijeme černým pivem a přidáme nahrubo pokrájenou cibuli. Dáme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 2–3 hodiny.
- Bramborový knedlík: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme knedlíky. Vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Špekový knedlík: Nakrájíme rohlíky, přidáme vejce, bylinky a špek, osolíme a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme buď šišky, nebo koule, vaříme v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu.
- Červené zelí: Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, poté přidáme dvě až tři lžičky cukru a necháme zkaramelizovat, přidáme zelí a dusíme doměkka.