Head
- jelení hřbet 1 kg
- povidla 2 PL
Gnocchi
- polohrubá mouka 300 g
Head
- červená cibule 2
- mrkev 1
- petržel 1
- celer 1
- červené víno 200 ml
- skořice 1
Postup přípravy
- Na rozpálenou pánev vložíme kořenovou zeleninu a zarestujeme, přidáme cibuli a restujeme dotmava. Přidáme víno a necháme odvařit. Přidáme povidla a skořici, zarestujeme a zalejeme vývarem. Provaříme, rozmixujeme a přecedíme přes síto. Maso orestujeme 2 minuty z každé strany a necháme odpočinout. Osolíme, opepříme.
- Gnocchi: Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme a propasírujeme do mouky, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a zlehka prohněteme těsto. Z částí těsta vyválíme na desce prameny asi 2 cm silné, které nařežeme na kousky. Všechny gnocchi uvaříme v dostatečně velkém hrnci s vodou, a když vyplavou napovrch, jsou hotové. Po vychladnutí opražíme na másle.