Japonská omáčka
- sójová omáčka 50 ml
Head
- maso 250 g
- ústřicová omáčka 3 lžíce
- nudle 100 g
Japonská omáčka
Head
- mrkev 50 g
- česnek 2
- olej 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- sójová omáčka 6 lžic
- rybí omáčka 1 lžíce
Postup přípravy
- Rýžové placky namáčíme těsně před plněním. Nudle namočíme na 10 minut do vlažné vody, necháme je okapat a nakrájíme na 4–5 cm dlouhé kusy. Zelí a mrkev omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek nakrájíme najemno a lehce osmahněme na oleji. Přimícháme mleté maso a dobře osmahneme. Vmícháme zelí, mrkev a nudle. Okořeníme ústřicovou omáčkou, cukrem a smažíme tři minuty. Nakonec přidáme sójové klíčky a směs necháme vychladnout.
- Do každého plátku rýžové placky dáme dvě lžíce masové směsi, delší strany přehneme a zatočíme do závitků. Spoje potřeme bílkem, slepíme a stiskneme. Jarní závitky osmahneme na oleji dohněda.
- Japonská omáčka: Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme alespoň 20 minut proležet a spojit. Podáváme v malých miskách k závitkům.