Jarní salát
- olej 4-6 PL
- salát - pár lístků
Bylinkové máslo
- bazalka - -
Jarní salát
- pampeliška - -
- bylinky - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Salát natrháme na malé kousky, luční bylinky nasekáme najemno a promícháme. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, smícháme s pažitkou a posypeme jimi salát. V octu rozmícháme sůl, olej a pepř a důkladně promícháme.
- Bylinkové máslo: Rozpustíme máslo, bylinky nasekáme najemno a smícháme, přelijeme do formy a dáme do lednice ztuhnout.
- Domácí bageta: Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mouky smíchané se solí přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme vláčné těsto; necháme pod čistou utěrkou na teplém místě kynout. Na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme z těsta bagetky. Bagetky dáme na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme opět utěrkou a necháme kynout 30 minut. Na bagetkách uděláme šikmé zářezy a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 20–25 minut.