Prostřeno: Italská polévka s bazalkou

Moje hodnocení
75x

Tomatová polévka měla kyselejší chuť, což odpovídá italské receptuře. Petr polévku doporučuje s domácím drobením nebo nočky.

5 porcí
90 minut

1

2

Postup přípravy

  1. Čerstvá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli lehce orestujeme, přidáme cukr a koření, opět orestujeme, přidáme rajčata, vývar a necháme je rozvařit. Vytáhneme koření, směs rozmixujeme a přepasírujeme. Přilejeme smetanu a zredukujeme na požadovanou hustotu.
  2. Vejce smícháme s moukou a vytvoříme tuhé těsto, které necháme vychladit. Po vychlazení nastrouháme do vroucí, osolené vody. Zavářce stačí dvě minuty. Potom drobení scedíme a propláchneme. Noky zalejeme polévkou, ozdobíme šlehačkou a lístky bazalky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty