Domácí nudle
- polohrubá mouka 100-150 g
- vejce 1 -
Játrové knedlíčky
- majoránka - -
Head
- bujón - -
Játrové knedlíčky
- sůl - -
Head
- pepř - -
Postup přípravy
- Do dvou litrů vody dáme omytou hovězí kost, kořenovou zeleninu, přidáme koření a vaříme dvě hodiny. Dochutíme solí, pepřem a bujonem.
- Mezitím si do játrové zavářky přidáme trochu strouhanky, vejce, ochutíme majoránkou a solí. Tuto hmotu vkládáme do vroucí scezené polévky a zavaříme.
- Domácí nudle: Z uvedených ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, dle potřeby přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a necháme proschnout. Pak těsto nakrájíme na nudličky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, pak přidáme do vývaru.