Head
- hovězí maso - -
- zelenina - -
- koření - - -
Domácí nudle
- sůl - špetka
Head
- vývar - -
Postup přípravy
- Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu, koření dle libosti a vaříme asi dvě hodiny, až je maso měkké. Po uvaření maso a zeleninu nakrájíme a na talíři zalijeme vývarem.
- Domácí nudle: Do misky dáme hrubou mouku, uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na tenkou placku, necháme oschnout, poté nakrájíme na pruhy, které pak dáme na sebe a nakrájíme slabé nudličky. Nudle vaříme asi deset minut v osolené vodě, poté scedíme, dáme na talíř a zalijeme hovězím vývarem.