Head
- hovězí žebra - -
- hovězí morkové kosti - -
Domácí nudle
- voda - -
Head
- petržel - -
- celer - -
- nové koření - -
- bobkový list - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
- Maso a kosti vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 30 minut. Zeleninu oškrábeme, vložíme na opečené maso a kosti do hrnce. Pomalu zavaříme a postupně sbíráme pěnu na hladině. Táhneme těsně pod bodem varu cca 5 hodin. Vývar scedíme a dochutíme solí a pepřem.
- Domácí nudle: Do mističky dáme asi 160 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout (5 minut). Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, ty dáme na sebe a krájíme slabé nudličky.