Head
- hovězí svíčková 400 g
- máslo
- sůl
Fazolky s anglickou slaninou
Postup přípravy
- Maso smažíme při vysoké teplotě z obou stran.
- Na gratinované brambory si troubu předehřejeme na 220°C. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Plátky brambor vložte do rendlíku se smetanou, česnekem a polovinou másla. Důkladně osolte a opepřete, přiveďte k varu, potom zmírněte teplotu a brambory vařte čtyři minuty. Rendlík odstavte. Zapékací mísu vytřete máslem a rovnoměrně do ní rozložte plátky brambor se smetanou. Navrch dejte kousky zbývajícího másla. Vložte do trouby a pečte 20–30 minut, dokud nejsou brambory propečené a na povrchu zlatohnědé.
- Fazolky s anglickou slaninou: Fazolky vaříme par minut ve vroucí vodě. Poté scedíme, necháme okapat a lehce osmažíme na olivovém oleji. Dochutíme soli a pepřem. Fazolky obalíme v anglické slanině a dáme na pár minut zapéct do trouby.