Náplň
- vepřová krkovice 500 g
- kuřecí prsa 500 g
- krůtí játra 500 g
- paprika
- rajčata
- kmín
- majoránka
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme, ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou.
- Bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
- Příprava náplně, každou masovou směs připravujeme zvlášť. Nejprve vepřovou krkovici nakrájíme na nudličky a naložíme na chvíli do vegety, soli a oleje, to samé uděláme i s kuřecím masem. Poté maso osmažíme na cibulce (každé zvlášť) a nakonec přidáme papriku, rajče a kmín.
- Krůtí játra nakrájíme na větší kousky a orestujeme na cibulce. Až jsou játra měkká, dochutíme pepřem, solí a majoránkou.
- Takto připravené masové směsí servírujeme na tři osmažené bramboráčky. Podáváme s chilli omáčkou, křenem a kečupem.
Autor receptu: Marie Oslzlá