Suroviny
- žampion - -
- krevety - -
- rukola - -
- česnek - -
- máslo - -
- olivový olej - -
- bylinkový olej - -
- chilli papričky - -
- bílé víno - -
- limetka - -
- koriandr - -
- výhonky - -
Postup přípravy
Žampiony zbavíme nožky a oloupeme. Krevety očistíme, pokud jsme už očištěné nekoupili, osolíme, opepříme, přidáme šťávu z ½ limety a olivový olej a necháme chvíli v chladu marinovat. Mezitím si připravíme česnekové máslo, kterým potřeme žampióny a ty pomalu grilujeme. Na rozpálenou pánev vylijeme pár kapek olivového oleje a přidáme krevety, poté nadrobno nakrájenou chilli papričku a česnek. Zprudka zastříkneme druhou půlkou limety a podlijeme vínem. Až se alkohol vypaří, přidáme máslo a na závěr rukolu a koriandr. Hotovou směsí naplníme grilované žampióny a servírujeme.