Variace předkrmů (inspirováno Středomořím)
Zdroj: archiv TV Prima
Variace předkrmů (inspirováno Středomořím)
Zdroj:
archiv TV Prima
Moje hodnocení
53x
Šárka chtěla dát na stůl hodně menších talířků, tak jako jsou ve Španělsku podávány oblíbené tapas. Velký úspěch měla se svou červenou pikantní omáčkou z paprik, tu ocenili zejména pánové.
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady kromě vody. Vodu přiléváme po troškách a vytvoříme pevné těsto, asi jako linecké. Necháme odpočívat v lednici a připravíme si náplň.
Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata a papriku, osolíme, opepříme a vaříme tak dlouho, dokud nezískáme hustotu rajčatovo-paprikovou omáčku. Odstavíme z ohně, přidáme tuňáka a ochutnáme. Můžeme přidat cukr, čerstvou bazalku či oregano a necháme vychladnout.
Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plat a vykrojíme kolečka velká tak, jak velké chceme taštičky. Na kolečka položíme náplň, okraje potřeme jemně vajíčkem a dobře spojíme. Takto připravené tuňákové taštičky smažíme nebo pečeme dozlatova.