Head
- sádlo 2 PL
Postup přípravy
- Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme česnek, restujeme, přidáme kuřecí játra, ale musí být očištěná od blan. Osolíme, opepříme, přidáme 125 ml šlehačky, dusíme, přidáme trošku brusinek. Až se šlehačka trošku odpaří, přilijeme zbytek šlehačky a na závěr přidáme 100 g másla. Obsah vylijeme do mísy, rozmixujeme a podle chuti ještě osolíme, opepříme a na zjemnění přidáme zbytek másla. Hotovou směs vylijeme do formy vyloženou fólií a dáme do lednice, dokud paštika neztuhne.
- Domácí bagetka: Ze všech surovin vypracujeme těsto, necháme kynout 30 až 40 minut, přeložíme, zase necháme 10 minut odpočívat. Pak si vypracujeme bagety, které necháme opět 10 minut odpočívat, nařežeme na třech místech, potřeme vejcem a pečeme dozlatova na 250 °C asi 15 minut.