Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 190–200 °C. Rošt umístíme do střední polohy, dokud je ještě studený. Připravíme vodní lázeň. Navážíme a odměříme všechny suroviny, nenecháváme nic náhodě. V kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem s metličkou ušleháme vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu. Nepřestáváme šlehat a přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Mezi jednotlivými lžícemi cukru si necháváme 10–15 vteřin pauzu, přidáváme postupně, dokud tam nebude všechen. Vejce nabudou a pěna bude nadýchanější.
- Smícháme základy, teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Metličkou ručně pomalu spojíme v jednobarevnou hnědou hmotu. Vmícháme mouku. Keramické formičky na muffiny dobře vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Plníme je do tří čtvrtin výšky. Fondant se upeče za 8–9 minut. Vložíme formičky na požadovanou dobu do vyhřáté trouby. I po upečení by prostředek těsta měl zůstat níž než kraje. Vyjmeme formičky z trouby a necháme je pár minut chladnout. Po 2 minutách by měl fondant snadno opouštět dobře vymazanou a vysypanou formičku. Takže lehce zatřepeme s formičkou a hned ucítíme, že fondant půjde v pohodě vyklopit. Hotovo.