Postup přípravy
- Troubu si předehřejeme na 190 až 200 °C. Rošt umístíme do střední polohy, dokud je ještě studený. Připravíme si vodní lázeň, v kovové misce nad párou rozehřejeme máslo s čokoládou. Elektrickým šlehačem s metličkou ušleháme vejce do pěkné táhlé pěny. Nepřestáváme šlehat a přisypeme cukr po vrchovatých lžicích. Mezi jednotlivými lžícemi cukru si necháváme 10–15 sekund pauzu, přidáváme postupně, dokud tam nebude všechen cukr.
- Vlijeme teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Metličkou ručně pomalu spojíme v jednobarevnou hnědou hmotu. Prosejeme mouku a pomalu vmícháme. Keramické formičky na muffiny dobře vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Plníme je do tři čtvrtě výšky. Fondán pečeme 9 až 10 minut.