Směs koření
- koření garam masala
- koření curry prášek
- koření římský kmín
- koření kurkuma
- koření červené chilly
- koření tikka masala
Postup přípravy
- Kuře naporcujeme na filátka, okrájíme tučné části a šlachy a vložíme do mísy. Přidáme nakrájený zázvor a česnek, přidáme směs koření a maso v ní obalíme, následně zalijeme jogurtem. Zakryjeme fólií a necháme uležet, klidně přes noc. Do pánve vložíme máslo, rozmarýn, tymián a česnek. Smažíme na nízkém plameni, po chvilce přidáme rýži. Zrnka rýže obalíme v ochuceném másle. Po cca 1 minutě na vysoké teplotě přidáme vývar.
- Rýži vaříme 20–30 minut. Vývar doléváme dle nutnosti, aby se nevyvařil všechen a rýže se nespálila. Postupně mícháme. Až je rýže hotová, přidáme parmezán (čím víc, tím líp) a máslo na zjemnění. Dochutíme. Kuřecí maso položíme na pánev a přivedeme k varu. Jogurt má dost tuku, tedy není nutno dodávat olej. Kuře se uvaří ve vlastní šťávě. Pokud by se připalovalo, podlijeme trochou vody. Kuře vaříme cca 10 minut.