Head
- vepřový bůček 400 g
Zelný salát
- mrkev 50 g
Head
Těstíčko
Postup přípravy
- Vepřový bůček nakrájíme na 3cm kostky, osolíme, opepříme a vetřeme drcený kmín, necháme odležet.
- Těstíčko: Z piva, hladké mouky, jemně strouhaných olomouckých tvarůžků vymícháme hladké těstíčko, osolíme jej a opepříme. Kostky napícháme na párátka a obalíme v těstíčku. Smažíme ve vysokém oleji pozvolna dozlatova. Po usmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.
- Zelný salát: Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme a necháme „vyplakat“. Mrkev nakrájíme na jemné nudličky, cibulku nasekáme na kolečka a křen nastrouháme na jemném struhadle. Zelí lehce promačkáme, přidáme ostatní zeleninu, majoránku, cukr, ocet, pepř, zakápneme olejem a lehce promícháme a necháme v chladu proležet.