Head
- kachní prsa 5 ks
Červené zelí
- cibule 1
Head
Červené zelí
Bramborový knedlík
Postup přípravy
- Kachní prsa nařízneme kůžičku, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáče a pečeme na 150 C asi 1,5 hodinu. Během pečení podléváme, 30 minut před koncem pečení zvýšíme výkon na 180 C.
- Bramborový knedlík: Brambory oloupeme, uvaříme, necháme vystydnout a pak nastrouháme. Dále smícháme se zbytkem surovin, vytvoříme 4 šišky a dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme 10 minut z každé strany.
- Červené zelí: Cibuli orestujeme na sádle, poprášíme hladkou moukou, přidáme zelí bez šťávy. Chvíli dusíme, nakonec dochutíme cukrem.