Kapání
Postup přípravy
- Bažanta povaříme pět minut v hrnci, poté ho vyjmeme, vodu vylijeme a dáme bažanta vařit znovu do čerstvé vody. Přidáme část kořenové zeleniny, koření a pomalu táhneme 3–5 hodin. Poté bažanta vyndáme a vývar přecedíme. Poté do něj nastrouháme čerstvou kořenovou zeleninu (1 mrkev, ½ petržele, 50 g celeru). Bažanta obereme a obrané maso přidáme do vývaru.
- Kapání: V hrníčku rozklepneme jedno velké nebo dvě malá vejce, přidáme lžičku oleje, sůl a pepř a přisypeme polohrubou mouku. Promícháme a pomalu z hrníčku pouštíme po malých kouskách do hrnce s vývarem, můžeme přes vidličku. Povaříme pět minut, promícháme ode dna a můžeme podávat.