Suroviny
- kuřecí vývar 500 ml
- kuřecí prsa 400 g
- kokosové mléko 400 ml
- citronová tráva 2-3 stonky
- kořen galanganu (nebo zázvoru) 3-4 plátky
- limetkové listy 3-4
- houby (žampiony nebo shitake, nakrájené) 200 g
- rybí omáčka 2-3 PL
- limetková šťáva z 1 limetky
- chilli papričky
Postup
V hrnci přivedeme k varu kuřecí vývar a přidáme do něj citronovou trávu, galangal a limetkové listy. Necháme jemně probublávat asi 5 minut, aby se uvolnily vůně. Přidáme nakrájená kuřecí prsa, houby a vaříme, dokud maso není měkké, což trvá přibližně 10 minut.
Poté přilijeme kokosové mléko a promícháme. Necháme polévku prohřát, ale už ji nevaříme na příliš vysokou teplotu, aby se kokosové mléko nesrazilo. Dochutíme polévku rybí omáčkou, limetkovou šťávou a případně chilli papričkami podle toho, jak to máme rádi pálivé.
Na závěr můžeme polévku ozdobit čerstvým koriandrem a podávat horkou.
Autor receptu: Daniel Pravda