Suroviny
- tvaroh 300 g
- maliny 200 g
- mascarpone 150 g
- čokoláda 100 g
- smetana 150 ml
- voda 70 ml
- moučkový cukr 6 PL
Postup
- Nejprve si připravíme tvarohový krém. Našleháme tvaroh s cukrem a mascarpone, rozdělíme na dvě poloviny, jednu dle potřeby zředíme trochou mléka. Do druhé poloviny zamícháme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládu se smetanou, pěkně prochladlou.
- Připravíme si také malinové pyré, v kastrůlku svaříme moučkový cukr s vodou, přidáme očištěné maliny, krátce povaříme, sundáme ze zdroje tepla a ještě horké rozmixujeme tyčovým ponorným mixérem, necháme úplně prochladnout.
- Vhodné skleničky nebo poháry plníme střídavě oběma krémy, vršek doplníme o malinové pyré. Necháme v lednici vychladit a ztuhnout.
Autor receptu: Petra Kostková