Suroviny
- čokoládový pudink (v prášku)
- plnotučné mléko 500 ml
- cukr 3 PL
- moučkový cukr 4 PL
- mascarpone 300 g
- zakysaná smetana 300 g
- máslové sušenky 10
- hořká čokoláda 100 g
- ovoce
Postup
- Máme připravených 5 vhodných skleniček na dezert a do každé dáme 1 kus sušenky. Dále uvaříme pudink dle návodu (500 ml mléka, 3 lžíce cukru krupice) a naplníme do skleniček. Přidáme zase 5 sušenek a necháme 10 minut zatuhnout.
- Dobře rozšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem a sáčkem nastříkáme do skleniček. Nastrouháme čokoládu a lžičkou zasypeme vršek skleničky. Necháme přes noc odležet a podáváme s čerstvým lesním ovocem na ozdobu (malina, ostružina, borůvka).
Autor receptu: Ondřej Volek