Suroviny
- čokoládový pudink (v prášku)
 - plnotučné mléko 500 ml
 - cukr 3 PL
 - moučkový cukr 4 PL
 - mascarpone 300 g
 - zakysaná smetana 300 g
 - máslové sušenky 10
 - hořká čokoláda 100 g
 - ovoce
 
Postup
- Máme připravených 5 vhodných skleniček na dezert a do každé dáme 1 kus sušenky. Dále uvaříme pudink dle návodu (500 ml mléka, 3 lžíce cukru krupice) a naplníme do skleniček. Přidáme zase 5 sušenek a necháme 10 minut zatuhnout.
 - Dobře rozšleháme mascarpone se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem a sáčkem nastříkáme do skleniček. Nastrouháme čokoládu a lžičkou zasypeme vršek skleničky. Necháme přes noc odležet a podáváme s čerstvým lesním ovocem na ozdobu (malina, ostružina, borůvka).
 
Autor receptu: Ondřej Volek