Suroviny
- rajče
- cherry rajčata
- mozzarella (kuličky)
- mozzarella (buffalo)
- bazalka
- balsamico
- schwarzwaldská šunka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Rajčata pokrájíme, na talíř dáme doprostřed buffalo mozzarellu, pokapeme balzamikem, osolíme a opepříme.
- Na špejle napichujeme střídavě cherry rajčata, kuličky mozzarelly a plátky schwarzwaldské šunky, pokapeme olejem a ochutíme dle libosti.
Bageta
- Těsto připravíme v domácí pekárně. Vyjmeme těsto z mixovací nádoby a vytvoříme si 3 bagety. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Vršky baget nakrojíme ostrým nožem a necháme kynout 10 minut.
- Potřeme bagety slanou vodou. Do trouby postavíme šálek s vodou, vložíme plech s bagetami a pečeme 20 minut (200 °C). Před podáváním necháme vychladnout.
Autor receptu: Petr Říbal