Prostřeno: Salát Buffalo, caprese špízy, olivy a domácí bagetka s bylinkami

Moje hodnocení
5x

Salát Buffalo, caprese špízy, olivy a domácí bagetka s bylinkami z Prostřeno!

5 porcí
60 minut

Suroviny

Bageta

Postup

  1. Rajčata pokrájíme, na talíř dáme doprostřed buffalo mozzarellu, pokapeme balzamikem, osolíme a opepříme.
  2. Na špejle napichujeme střídavě cherry rajčata, kuličky mozzarelly a plátky schwarzwaldské šunky, pokapeme olejem a ochutíme dle libosti.

Bageta

  • Těsto připravíme v domácí pekárně. Vyjmeme těsto z mixovací nádoby a vytvoříme si 3 bagety. Pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Vršky baget nakrojíme ostrým nožem a necháme kynout 10 minut.
  • Potřeme bagety slanou vodou. Do trouby postavíme šálek s vodou, vložíme plech s bagetami a pečeme 20 minut (200 °C). Před podáváním necháme vychladnout.

Autor receptu: Petr Říbal

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prostřeno, soutěžící


Přečtěte si také

Recepty