Postup
- Rajčata omyjeme, vyřízneme vršek a vydloubeme vnitřek. Připravíme si šunkovou pěnu, nastrouháme salám, přidáme máslo, čerstvý sýr, poté přidáme lžíci hořčice, cibuli nakrájenou najemno, sůl a pepř, vyšleháme do pěny.
- Šunkovou pěnou naplníme rajčata.
Domácí bagetka
- Zaděláme kvásek, droždí s trochou teplé vody, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme 3 hrnky hladké mouky, hrnek vody, lžičku soli a lžíci oleje, vše zpracujeme, aby se nám těsto nelepilo.
- Těsto necháme kynout na teplém místě cca hodinu. Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly a tvarujeme bagetky. Bagetky nařízneme, pomažeme máslem a dáme péct na 190 °C dozlatova.
Autor receptu: Marie Pokorná