Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- cibule 2
- máslo 75 g
- smetana 100 ml
- brandy 10 ml
- tymián
- muškátový oříšek
- pepř
- sůl
Bagetka
- hladká mouka 500 g
- droždí 20 g
- vlažná voda 300 g
- sůl 3 g
- cukr špetka
Postup
Orestujeme cibuli na másle, přidáme očištěná játra a pořádně orestujeme. Přidáme brandy a necháme vyvařit alkohol, okořeníme a rozmixujeme do hladka se smetanou v mixéru.
Bagetka:
Uděláme rozkvas z vody, droždí a špetky cukru. Po 10 minutách přidáme zbytek surovin, pořádně promícháme a necháme vykynout. Vytvarujeme tvar bagetek a upečeme v troubě.
Autor receptu: Vít Hlaváček
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!