Suroviny
- smetana ke šlehání 500 ml
- vanilkový extrakt 1 ML
- cukr 80 g
- želatina 4 plátky
Přeliv
- jahody 300 g
- med 1 PL
- citronová šťáva
Dekorace
- voda 210 g
- hladká mouka 30 g
- olej 65 g
- cukr špetka
- potravinářské barvivo
Postup
Želatinu namočíme do studené vody, smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vanilkový extrakt, zahřejeme téměř k bodu varu, ale navaříme, želatinu vymačkáme a vmícháme do horké smetany, dokud se pořádně nerozpustí. Nalijeme do skleniček a minimálně 4 hodiny necháme chladit.
Ovoce dáme do hrnce s medem a citrónem, necháme povařit, rozmixujeme a necháme vychladit.
Dekorace
Dáme 210 g vody, 30 g hladké mouky, 65 g oleje, špetku cukru a potravinářské barvivo do šejkru, promícháme a nelijeme na rozpálenou pánev.
Pečeme tak dlouho, dokud se nevytvoří placka s efektním vzorem.
Autor receptu: Filip Groman