Suroviny
Postup
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci rozehřejeme 25 g másla a dozlatova na něm mrkev opečeme. Zalijeme 800 ml vody, přidáme libeček, osolíme a přivedeme k varu. Mezitím v pánvi velmi krátce a na sucho opražíme krupici s kmínem a špetkou soli.
- Jakmile se krupice zbarví lehce dorůžova, přidáme zbylých 15 g másla, a až se rozpustí, vmícháme vajíčko. Mícháme asi 2 minuty. Pánev odstavíme a vytvoříme vařečkou ze směsi malé hrudky.
- Obsah pánve vsypeme do hrnce s vroucí mrkví a nočky z hrudek vaříme doměkka. Trvá to asi 10 minut. Odstavíme z plamene. Pažitku pokrájíme nadrobno, přidáme do polévky. Dosolíme, opepříme a servírujeme.
Autor receptu: Denisa Vaňhová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!