Suroviny
- jablka 1 kg
- karamelové sušenky
- měkký tvaroh
- vanilkový pudink 2 sáčky
- třtinový cukr 8 PL
- skořice 1 ML
Postup
Jablka oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky, přidáme do hrnce s 1,5 hrnku vody a vaříme cca 10 minut (do jejich změknutí). Přidáme 8 lžic třtinového cukru a 1 lžičku mleté skořice, občas při vaření mícháme.
Mezitím rozmixujeme karamelové sušenky s jemným tvarohem, který dáme na dno každé skleničky. Jakmile jsou jablka uvařená a změklá, promačkáme je šťouchadlem na brambory a přidáme rozmíchaný vanilkový puding s 2 hrnky vody, celé zamícháme a povaříme cca další 3 minuty.
Jakmile je hotovo, pomocí naběračky nalijeme do skleničky a necháme v lednici ztuhnout.
Autorka receptu: Simona Čermáková