Houskový knedlík
- hrubá mouka 400 g
- prášek do pečiva 1/2
- voda hrnek
- houska 2
- vejce 1
- sůl špetka
Bramborový knedlík
- brambory 1 kg
- hrubá mouka 200 g
- dětská krupička 200 g
- vejce 1
- sůl špetka
Postup:
Kachní stehna osolíme a okmínujeme. Dáme do pekáče a pečeme na 160–170 °C cca 3 hodiny.
Kontrolujeme a přeléváme výpekem.
Zelí bílé/červené
V kastrůlku osmahneme cibuli na sádle a přidáme zelí, trochu pocukrujeme a necháme dusit cca 30 minut do změknutí.
Stejným způsobem připravíme i červené zelí.
Houskový knedlík
Těsto zamícháme do požadované konzistence.
Vytvarujeme knedlíky, které pak vaříme 21 minut ve vroucí vodě.
Bramborový knedlík
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a propasírujeme.
Přidáme zbytek ingrediencí a zamícháme do těsta, ze kterého vytvarujeme knedlíky. Vaříme ve vroucí vodě 21 minut.
Autor receptu: Václav Durčák