Picklovaná cibule
- červená cibule
- ocet
- krupicový cukr
- patagonský pepř
- sůl
Postup
Picklovaná cibule
- Uděláme si rozvar a nakrájenou červenou cibuli jím zalijeme.
- Necháme v lednici 2 hodiny rozležet.
Batátovo-bramborová kaše s pečeným česnekem
- Upečeme česnek v alobalu s olejem do zhnědnutí či do změknutí. Uvaříme si brambory a batáty ve vodě s bylinkami.
- Po rozvaření rozmačkáme nebo rozmixujeme spolu s upečeným česnekem.
Kachna
- Kachnu při pokojové teplotě dáme na studenou pánev kůží dolů a necháme vypéct tuk. Otočíme ji a nakonec dáme na pár minut do trouby na sondu na střed jádra, teplota 60 °C.
- Ze zbylého výpeku odlijeme část tuku a dáme ho bokem. Do pánve dáme pomerančovou šťávu a fenyklová semínka, tím vznikne šťáva na přelití pokrmu.
Autor receptu: Sabina Dlapalová