Chléb
- hladká mouka 3 hrnky
- sušené droždí 1/2 ML
- teplá voda 1 a 1/2 hrnku
- cukr 1/4 ML
- sůl 1 ML
Postup
- Nejprve se pustíme do jater, která si očistíme, nakrájíme na menší kousky a pořádně opláchneme. Nakrájíme si cibulku nadrobno, oloupeme česnek, vyndáme z něj klíček a také ho nakrájíme.
- Do vyššího hrnce si dáme trochu oleje a zpěníme na něm cibulku. Až cibule chytne hezkou barvu, tak k ní přidáme česnek, který krátce orestujeme a poté hned přidáme játra. Ta dusíme přibližně 15 minut.
- Když jsou játra hotová, odstavíme je z plotny. Pořádně je osolíme a opepříme. (JÁTRA DŘÍVE NESOLTE!) Pomocí tyčového mixéru játra začneme pomalu mixovat a přidávat kousky másla. Mixujeme dohladka. Nezapomeňte ochutnat a doladit chuť solí a pepřem.
Chléb
- Všechny ingredience smícháme dohromady, těsto zakryjeme fólií a necháme kynout minimálně 5 hodin. Troubu zapneme na 230 °C a necháme ji pořádně nahřát.
- Těsto položíme do pekáčku vysypaného moukou a vytvoříme bochánek. Můžeme péct 30 minut zavřené a pak 25 minut otevřené. Nebo na 180 °C cca 20–25 minut otevřené.
Autor receptu: Isabela Plánková
Přehrajte si exkluzivně druhý díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+