Suroviny
- cibule 2
- máslo oříšek
- mražený hrášek 2
- zeleninový bujón 2
- máta 4 lístky
- smetana
- slanina
- toustový chléb
- čedar
- sůl
- pepř
Postup:
V hrnci rozehřejeme oříšek másla, zpěníme dvě šalotky, osolíme, přidáme zeleninový vývar nebo dvakrát zeleninový bio bujón a zalijeme vodou. Přidáme mražený hrášek (vyjmout hrst hrášku na ozdobu!), necháme povařit 30 minut, nakonec přidáme 4 lístky máty a smetanu. Odstavíme a tyčovým mixérem vše rozmixujeme.
Přidáme na okrasu pár celých hrášků, sůl a pepř podle chuti. Do trouby na pečicí papír dáme plátky slaniny a nakrájený toustový chléb s nastrouhaným sýrem.
Autor receptu: Blanka Rácová