Suroviny
- bulky na hamburger 5
- hovězí mleté 1 kg
- čedar 10 plátků
- anglická slanina 200 g
- červená cibule 5
- třtinový cukr 100 g
- máslo 60 g
- rajče 3
- rukola 1 balení
- majonéza 5 PL
- bbq omáčka 2 PL
- hořčice 1 PL
- batáty 2
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli nakrájíme na středně velké kousky a dáme pozvolna opékat na máslo, po chvíli přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, osolíme a opepříme. Maso dáme do misky, přidáme sůl, pepř a rozdělíme na 10 stejně velkých kuliček a dáme do lednice.
- Mezitím nakrájíme rajčata na plátky a umyjeme rukolu. Smícháme pět lžic majonézy, dvě lžíce BBQ omáčky, jednu lžíci hořčice, přidáme lák z okurek sůl a pepř.
- Batáty nakrájíme na středně tenká kolečka, dáme na plech, potřeme olivovým olejem a dáme do trouby na 170 °C cca na 20 minut. Maso dáme na grill, pomocí pečicího papíru uděláme placku, otočíme a přidáme čedar, grilujeme 1,5 minuty z každé strany.
- Bulky opečeme na másle. Na obě půlky namažeme dip, na spodní půlku dáme rajčata, rukolu, maso, cibulové chutney a nakonec do křupava opečenou slaninu. Batátové chipsy vyndáme z trouby, osolíme a opepříme.
Autor receptu: Kryštof Rychtařík
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!