Suroviny
- kuřecí prsní řízek
- brambory
- strouhanka
- slanina
- sýr na zapečení
- kmín
- Máslo
- Polotučné mléko
- sůl
- pepř
Postup
- Kuřecí prsní řízky omyjeme ve vodě, připravíme si plech na pečení, který celý potřeme máslem. Následně dáme na plech slaninu a prsní řízky, které posypeme strouhankou a nastrouhaným sýrem.
- Pomocí špejle „zavážeme“ slaninou řízky. Troubu si předehřejeme na 230 °C a pečeme 20 minut. Oškrábeme brambory, následně dáme do studené vody, přidáme sůl, kmín a necháme vařit 20–30 minut.
- Po uvaření brambory slijeme a rozšťoucháme na kaši spolu s mlékem a máslem. Kaši dáme na talíř spolu s masem a podáváme na stůl.
Autor receptu: Pavel Cifra