Suroviny
- kuřecí prsa 1 kg
- špenát 300-400 g
- smetana ke šlehání
- kari koření 4 PL
- parmazán 150 g
- guanciale (kořeněné vepřové líčko) 100 g
- olivový olej
- noky 1 kg
- sůl
- pepř
Postup
- Očistíme maso od blan – naložíme do oleje, přihodíme kari, sůl, pepř a dáme odležet do lednice. Maso orestujeme ve woku, přidáme zmražený špenát a necháme ho povařit společně s masem.
- Dochutíme soli, přilejeme smetanu a přisypeme sýr. Vodu v hrnci uvedeme do varu a osolíme. Přidáme noky a povaříme. Až jsou noky hotové za 3/4 minutky, dáme je povařit se zbylými ingrediencemi. Smícháme a dochutíme podle potřeby.
Autor receptu: Dominik Grey