Suroviny
- flank steak
- červená cibule
- barevná paprika
- máslo
- rozmarýn
- olivový olej
- tortilla
Guacamole
- avokádo 2
- cherry rajčata
- limetka
- směs koření (na burrito)
- sůl
- pepř
Postup
- Hovězí flank steak osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a opečeme na pánvi na másle a troše olivového oleje. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, koření a orestujeme. Do druhé pánve dáme máslo spolu s olivovým olejem, dobře rozpálíme pánev a opečeme flank steak z obou stran na medium rare.
- Do pánve přidáme ještě trochu másla, rozmarýn a poléváme máslem, aby se hezky zatáhlo ze všech stran. Poté maso vyndáme stranou a necháme chvíli odpočinout, a až poté nakrájíme. Tortilly ohřejeme na pánvi a plníme orestovanou zeleninou a nakrájeným flank steakem.
Guacamole
- Avokádo si rozpůlíme, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme do mísy. Cherry rajčata nakrájíme na malé kostičky a přidáme k avokádu.
- Dochutíme limetovou šťávou, burrito kořením, osolíme a opepříme. Rozmačkáme vidličkou.
Autor receptu: Šimon Opp