Suroviny
- flank steak
 - červená cibule
 - barevná paprika
 - máslo
 - rozmarýn
 - olivový olej
 - tortilla
 
Guacamole
- avokádo 2
 - cherry rajčata
 - limetka
 - směs koření (na burrito)
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Hovězí flank steak osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na půlkolečka a opečeme na pánvi na másle a troše olivového oleje. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, koření a orestujeme. Do druhé pánve dáme máslo spolu s olivovým olejem, dobře rozpálíme pánev a opečeme flank steak z obou stran na medium rare.
 - Do pánve přidáme ještě trochu másla, rozmarýn a poléváme máslem, aby se hezky zatáhlo ze všech stran. Poté maso vyndáme stranou a necháme chvíli odpočinout, a až poté nakrájíme. Tortilly ohřejeme na pánvi a plníme orestovanou zeleninou a nakrájeným flank steakem.
 
Guacamole
- Avokádo si rozpůlíme, vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme vnitřek a dáme do mísy. Cherry rajčata nakrájíme na malé kostičky a přidáme k avokádu.
 - Dochutíme limetovou šťávou, burrito kořením, osolíme a opepříme. Rozmačkáme vidličkou.
 
Autor receptu: Šimon Opp