Suroviny
- kuřecí stehenní řízek 750 g
- citronová tráva 4 snítky
- česnek 3 stroužky
- zázvor 1 palec
- sůl 1 PL
- sójová omáčka 3 PL
- rajský protlak 1
- chilli vločky 1 ML
- kurkuma 1 ML
Omáčka
- máslo 50 g
- šalotka 1
- sůl 1 PL
- sójová omáčka 2 PL
- pepř špetka
- citrony
- citronová tráva
Marináda
- citronová tráva 4 snítky
- zázvor 1
- sůl 1 PL
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 3 PL
- rajčatový protlak 1
- chilli vločky 1 ML
- kurkuma 1 ML
Postup
- Kuřecí řízky opláchneme a naložíme do marinády. Marinujeme 15 minut.
- Pak zahřejeme na pánvi olej a kůžičkou dolů smažíme do zlatova 15 minut a na druhé straně 10 minut na středním ohni.
Omáčka
- Rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou šalotku a restujeme dozlatova, přidáme lžíci soli, citronovou trávu, 2 lžíce sójové omáčky, špetku pepře, vymačkaný silný plátek citrónu, 250 ml kokosového mléka, promícháme.
- Maso vložíme do omáčky, zavřeme pokličkou a necháme tak cca 15 minut mírně povařit.
Mix zeleniny
- Brokolici, chřest orestujeme na pánvi s trochou oleje, přidáme špetku soli, okořeníme sušeným česnekem.
- Na závěr můžeme zakápnout sezamovým olejem.
Příloha
- Divokou rýži propláchneme.
- Vaříme v rýžovaru 20 minut.
Autor receptu: Natálie Stejskalová